Od  7.11. do 10.11. 2017. u Dubrovniku održana je 19. CARNetova korisnička konferencija CUC 2017 – najveća konferencija o obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Gotovo 1.100 sudionika, od čega 650 učitelja, pratilo je CARNetovu konferenciju koja se ove godine održala pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)“.  Konferenciju je otvorio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva g. Bernard Gršić.

Bogat program, koji se sastojao od 15 stručnih radova, 44 radionice, 24 ogledna sata i 70 interaktivnih izlaganja, kao i prezentacija partnera iz pratećih industrija, privukao je raznoliku publiku koju, uz domaće nastavnike, obrazovne stručnjake i IKT profesionalce, čine sudionici i predavači iz regije. Više o samoj konferenciji pročitajte OVDJE

Među odličnim radionicama, izlaganjima i oglednim satovima odražano je naše interaktivno izlaganje kolege učitelja informatike, mentora Tomislava Lečeka i moje malenkosti pod nazivom:

Micro:bit – novi pristup programiranju



U našem interaktivnom izlaganju prikazali smo novi pristup programiranju uz Micro:bit mikroračunala koje se postepeno uvodi u sve naše škole kao pomoć u lakšem razumjevanju programiranja i poticanju logičkog razmišljanja kod učenika.

Prikazali smo dvije radionice pomoću Micro:bit-a: bacanje kockice i kviz “Miljunaš”. Više o našem interaktivnom izlaganju pogledajte u ovoj PPT prezentaciji OVDJE. ili putem videosnimke: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11950.

Slobodno vrijeme iskoristili smo također za usavršavanje. Odlučili smo se natjecati u Filmskom izazovu CUC2017  sa sljedećim videouratkom i osvojili nagradu za najbolji film koji možete pogledati ovdje:

Bilo je odlično!

Share Your Thought